Sommarjudo

Med Isac Ripsäter.

Vi tjuvstartar med lite sommarträning för de som tränade i F2 och F3 under hösten 2020.

Följande träningstillfällen blir det.

Onsdag 28 juli 

Kl 17:00 – 18:15

Onsdag 4 augusti

Kl 17:00 – 18:15

Onsdag 11 augusti

Kl 17:00 – 18:15

Välkomna

Höstterminen startar

Äntligen kan vi starta upp vår judoträning igen. Då det gått lång tid sedan vi senaste hade träning vill vi att man anmäler sig till träningen på denna länken.

Anmälan höstterminen 2021

Första träningen är måndagen den 16 augusti.

Höstens schema ser ut så här.

Uteträning

Hej,

Smittspridningen av Covid-19 är fortfarande stor i landet och det gör att vi inte kan starta upp judoträningen ännu så som vi gärna vill göra.

Vi vill därför erbjuda våra medlemmar gratis utomhusträning under enklare former. Vi kommer köra träning på Kampaängen vid simhallen torsdagar kl 18:00 – 19:15 med start torsdagen den 15 april. Tänk på klädsel efter väder.

Utomhusträningen kommer främst innehålla lek och rörelse för de yngre barnen. För ungdomar som är lite äldre blir det mera av styrka och kondition.

Vi kommer dela in deltagarna i mindre grupper utifrån den träningsgrupp som man brukar träna i.

Så snart som vi ser att det är möjligt kommer vi flytta in och starta judoträningen igen.

Du anmäler dig till utomhusträningen på denna länken.

Anmälan utomhusträning

För att vi ska kunna planera för höstens judoträningar vill vi gärna få in intresseanmälan redan nu.

Du kan göra intresseanmälan för hösten på denna länken. 

Intresseanmälan höstterminen

Hälsningar

Växjö Judoklubb

Årsmöte 2021

Nu är det dags för Växjö Judoklubbs årsmöte 2021!
Alla medlemmar hälsas hjärtligt välkomna!

Tid och plats.

 • Söndagen den 28 februari kl 15.00
 • Digitalt möte eller om vädret tillåter vid någon grillplats.
 • Anmälan senast den 21 februari

Stadgeenlig dagordning

Anmälan görs via knappen här under.

Anmälan är nu stängd.

Kära judovänner!

Som ni kanske sett och hört så har regeringen öppnat upp för barnträning, både utomhus och inomhus. Träningen måste kunna bedrivas på ett säkert sätt där man minimerar risken för smitta.
Smittspridningen är fortsatt hög i Kronoberg med många nya fall, även om det börjar minska något. I vissa kommuner väljer man att inte öppna upp ännu med tanke på den höga smittorisken.
Med tanke på detta, och att både elever och instruktörer alltid är väldigt nära varandra när vi tränar så har vi, styrelse och instruktörer beslutat att avvakta med uppstarten av vårterminen tills vi ser att vi kan bedriva judoträning på ett säkert sätt för alla.
När detta kan ske är fortfarande osäkert men vi följer utvecklingen noga och har bra kontakt med andra judoklubbar för att se hur det går.
Vi siktar på att starta upp vårterminen den 1a mars om utvecklingen fortsätter som den gör nu.

Då vi inte kunnat erbjuda någon judoträning under långa perioder under förra året har styrelsen beslutat att inte ta ut någon träningsavgift för vårterminen 2021 för er som betalade under hösten 2020.
Medlemsavgiften för 2021 måste dock betalas av samtliga medlemmar.
För att hålla dig i form kan du säkert hitta bra träningstips på nätet och vill du köra ingångar på kast så har vi nya filmer på vår hemsida.
Jättebra att ”plugga” lite till just ditt nästa bälte.

Med vänliga hälsningar

Styrelsen i Växjö Judoklubb

Mer information om de nya restriktionerna hittar ni på https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/lokala-allmanna-rad/

Höstlovsträning

Med Isac Ripsäter.

Isac har 1 DAN svart bälte och är 2020 års svenska seniormästare i 66 kg-klassen.
 
Isac började träna judo i Växjö judoklubb som 7 åring och går sedan 2 år tillbaka på judogymnasiet i Lindesberg. Där kombinerar han elitsatsning på judo med skolan. Han ingår i svenska landslagets utvecklingstrupp U-21.
 
På höstlovet är han hemma på besök och kommer då vara tränare och hålla tävlingsinspirerad träning för alla våra grupper.

Följande träningar blir med Isac

Måndag 26 oktober 

N1 + F1 kl. 17:30 – 18:30
F2          kl. 18:45 – 20:00

Tisdag 27 oktober

F3 kl. 18:00 – 19:30

Övriga träningspass kör som vanligt även om det är höstlov.

Två grupper sammanslagna

Från och med nu kommer vår Damgrupp att träna med Vuxengruppen på söndagar kl 15.30.

Paus i Vuxengrupp

Då det inte är så många aktiva i vår vuxengrupp på tisdagar så har vi valt att ta en paus med den träningen tills vidare.

Alla andra grupper kör på som vanligt.

Såhär förhåller vi oss till Covid-19

 • Endast aktiva tillåts att vistas i dojon. Föräldrar lämnar och hämtar sina barn i dörren.
 • Vi ser helst att du kommer ombytt till träningen. Du går då direkt in i lilla ”dojon” och väntar där. Byter du om i lokalen går man direkt till omklädningsrummet, klär om, och går och väntar i lilla dojon på din tur.
 • Din dräkt skall vara nytvättad och du själv  ren och helt frisk.
 • Ha med dig en påfylld vattenflaska.
 • Sprita händerna när du går in i lokalen och innan du går upp på mattan.
 • Inte komma till träningen om du eller någon i familjen har förkylningssymtom, hosta, feber eller en pågående bekräftad Coronainfektion.
 • Vuxna försöker bedriva sin träning i mindre grupper som man håller sig till under träningen och från gång till gång om möjligt.
 • Viktigt att vi inte blandar de olika grupperna. Vänta på din tur.

Vi kommer ha handsprit innanför dörren och inne i dojon. använd den.

Vi kommer desinfektera mattan och andra delar som t.ex. bänkar i omklädningsrummet , handtag och inne på toaletterna mellan varje träningspass.

Höstterminen 2020

Nu drar Växjö Judoklubb igång träning för barn och vuxna igen. Då vi befinner oss i en rådande pandemi har vi tagit fram lite regler som det är viktigt att alla följer. Vi vill så långt det är möjligt begränsa kontakten mellan grupperna och ha så få personer som möjligt i lokalen.
 
På grund av vårens situation vill vi denna gång gärna ta in anmälningar till höstterminen för att kunna planera grupperna. Svara gärna även om du inte har för avsikt att fortsätta. Svara till: info@vjk.se
 

Höstens schema hittar du på vår hemsida samt i detta dokument. Schemat kan komma att uppdateras beroende på hur grupperna blir.
 
Vi följer Folkhälsomyndighetens, Riksidrottsförbundets och Svenska Judoförbundets rekommendationer som ni kan läsa mer om här: https://judo.se/2020/06/med-anledning-av-utbrottet-av-coronavirus/