SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VÄXJÖ
JUDOKLUBB

Judo4Balance - Falltrygghet för äldre

DENNA GRUPP PASSAR FÖR NYBÖRJARE

 

För de som vill lära sig ramla (och komma upp igen)

 

När vi blir äldre får vi sämre balans, långsammare muskler och blir svagare. Det gör att vi inte hinner parera om något plötsligt händer och har lättare  att falla. Men med rätt träning kan risken för fallolyckor förebyggas och den personliga tryggheten förbättras.

 

Svenska Judoförbundet har tagit fram ett särskilt fallträningsprogram för äldre, Judo4Balance - Falltrygghet för äldre. På kursen får du som är äldre träna balans och stryka för att förebygga fall och även fallteknik för att minska risken att skada sig de gånger fallet inte går att undvika. Träningen leds av licensierade judoinstruktörer från Växjö judoklubb som genomgått särskild utbildning hos Svenska Judoförbundet för att hålla falltrygghetskurser för äldre.

 

Vem kan vara med?
Alla är välkomna, men träningsprogrammet är utformat med huvudsaklig tanke på 65+. Det behövs inga förkunskaper utan träningen kan anpassas efter varje individs förmåga, men det är viktigt att du kan gå i eget tempo utan att använda några större hjälpmedel. Många deltagare vittnar om att träningen både bidrar till ökat välmående och trygghet i vardagen men också att de har väldigt roligt tillsammans på träningarna.

 

Plats, dag och tid

Växjö Judoklubb erbjuder kurser i falltrygghet. Kursstart är i augusti och kurslängden är totalt på 16 tillfällen.  Träningen kommer vara på tisdagar.

 

Utrustning

Vi tränar utan skor (barfota eller med strumpor) på matta  i vanliga träningskläder. Ta gärna med vattenflaska.

 

Pris

Priset är 1 200 kr för 16 träningstillfällen. I priset ingår medlemskap i Växjö Judoklubb, vilket innebär att alla deltagare är olycksfallförsäkrade genom Svenska Judoförbundet. 

 

Anmälan

Du anmäler dig till träningsprogrammet genom (klicka länk)

 

Kontakt och frågor
Wolfgang Biedron, Licenserad Judo4Balance instruktör, Växjö Judoklubb.
E-post:

 

Du kan även hitta mera information om Judo4Balance genom Svenska Judoförbundets hemsida.

 

 

Träningsschema

 

 

 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 13/03 10:04 
Hem, 07/03 14:32 
Hem, 02/03 16:49 
Hem, 25/02 17:52 
 
Bli medlem här!
Följ oss på sociala medier
Våra sponsorer