SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VÄXJÖ
JUDOKLUBB

Vår värdegrund
2023-08-01

Växjö Judoklubb ska arbeta för att främja utvecklingen hos barn och ungdomar samt vuxna, som självständiga individer. Det innebär det att Växjö Judoklubb välkomnar alla oavsett kön, etnisk tillhörighet samt sexuell läggning att utöva judo så länge de följer de enskilda etiska och moraliska regler som gäller för judoutövning. Medlemmar i Växjö Judoklubb har ansvar för egen utveckling, men också ansvar till sina träningskompisars utveckling, eftersom judo är en sport som är mycket beroende av sina träningskompisar.

 

All barn och ungdomsverksamhet ska ske i enlighet med FN:s barnkonvention. Verksamheten ska bedrivas utifrån ledorden glädje, delaktighet, ansvar och hänsyn.

Alla medlemmars röst har lika värde och delaktighet innebär att alla som deltar får vara med och påverka och ta ansvar för föreningens verksamhet. Demokrati och delaktighet ska utövas jämlikt oavsett nationalitet, etniskt ursprung, religion, ålder, kön eller sexuell läggning samt fysiska och psykiska förutsättningar.

I föreningen arbetar vi för god etik och moral. Vi verkar aktivt mot fusk, mobbning, trakasserier och våld såväl på som utanför idrottsarenan .

 Glädje och gemenskap är föreningens drivkrafter. Vi bedriver verksamheten så att vi har roligt, mår bra och utvecklas både som människor och idrottsligt.

 

Växjö Judoklubb har tillsammans med Svenska Judoförbundet en gemensam värdegrund som genomsyrar sporten genom sammanställningen nedan:

 

  • Respekt, genom att visa respekt skapas förtroende. Respekten för varandra är en av de viktigaste och kanske den mest framträdande grunden för judo. Vi visar vår respekt på varje träning genom att alltid buga till den vi tränar med, till vår grupp och också till vår klubb/träningslokal.

  • Ödmjukhet, det handlar om att inte framhäva sig själv och sin egen person. Alla på en judoträning är lika viktiga och lika välkomna oavsett nivå eller tidigare erfarenhet. En viktig princip inom judo är att ömsesidig hjälp leder till ömsesidig välgång.

  • Självkontroll, att i alla situationer kontrollera sitt uppförande och sitt humör. När vi tränar på teknik övar vi oss hela tiden i att ha god kontroll på både oss själva och den vi tränar med. När vi övar på kampmomentet eller tävlar kommer vi både att lyckas och misslyckas, både vinna och förlora. Alla de situationerna kan vi lära oss något av utan att tappa kontrollen över vårt uppförande.

  • Artighet, är att alltid uppträda korrekt mot andra. Det spelar ingen roll vem du är, var du kommer ifrån, eller vad som gjort att du är här. Alla människor är värda att bemötas med artighet.

  • Ärlighet, är att säga vad man tycker utan att såra någon, tala osanning eller ha dolda syften. När vi tränar judo så behöver vi ofta ge varandra feedback och hjälpa varandra att bli bättre och utvecklas. Då judo alltid utövas i grupp behöver vi hjälpa varandra att fungera så bra som möjligt i gruppen också.

  • Ära, handlar för en judoka om att hålla det man lovar. Att vi alltid håller de överenskommelser som vi gör med den vi tränar med och att den kan lita på att vi ska hjälpa varandra att bli bättre tillsammans. Varje judoka har ett ansvar för välbefinnandet hos den som den tränar med.

  • Mod, är att göra det som är rätt om det också finns rädsla. Vi tränar på att vara modigare varje träning då vi testar saker som vi ännu inte lärt oss helt eller när vi låter oss bli kastade. Judoträning är att våga bjuda på sig själv och våga testa det som vi inte lärt oss.

  • Vänskap, är det yttersta målet. Det handlar om att skapa en miljö som motverkar negativt grupptryck och mobbing. Genom att vara fysiskt nära varandra på träningen är det lättare att utveckla vänskap. Vi relaterar också till en människa i taget – vår träningspartner – men med flera olika i gruppen på varje träning. Det skapar bra förutsättningar för en god och hållbar vänskap.

 

 

 

 


Nyhetsarkiv
Tävling - Skåneserien2024-03-13 10:04
Nytt i judoshopen2024-03-07 14:32
Graderingsbestämmelser2024-03-02 16:49
Smålands Judo Open2024-02-25 17:52
Anmälan till årsmötet2024-02-18 18:51
SM Guld till Isac2024-02-04 13:55
Elina svart bälte2024-01-28 21:52
Vårens träningsschema2023-12-26 14:20
Julrandori2023-12-17 13:44
Grattis !!!2023-12-09 13:16
Tävlingsträningsläger2023-09-17 10:26
Höstterminen 20232023-08-28 10:28
Vad är judo?2023-08-01
 
Bli medlem här!
Följ oss på sociala medier
Våra sponsorer